MAAS Kwaliteitsvis, Goirle

MAAS Kwaliteitsvis maakt gebruik van een tweepans elektrische Smitto Allegro visbakoven. Waar in het begin beide ondernemers dachten enkel gebruik te maken van de kleine ketel liep het vanaf seconde 1 storm. Al snel moest de grote elektrische ketel ook aan.

Bij MAAS Kwaliteitsvis waren er een aantal eisen over bijvoorbeeld de luchtkwaliteit. Die specifieke wensen vormden een interessante puzzel voor Harry Braams van Smitto. “Hij heeft het perfect opgelost”, grijnst Bob. “Daar had ik alle vertrouwen in. Waar ik ook werkte, altijd stonden er Smitto’s visbakovens. Ik heb niet eens overwogen om een andere visbakoven te kopen. Kijk hoe Harry heeft meegedacht met ons en dit heeft opgelost, hoe er is samengewerkt met andere partijen, heel knap!”

Geurloos en stil door de geurkast

Door de installatie van een geurkast aan de achterzijde van het magazijn is de gehele winkel vrij van de typische visgeur. Deze kast filtert alle lucht, resulterend in een aangenaam en fris aroma in de winkel. Dankzij een omhoog gerichte buis wordt de lucht op een efficiënte en correcte manier afgevoerd.

Maaltijden voor ouderen en Willem II

Maandagen zijn gereserveerd voor het maken van vissticks en garnalenkroketten, terwijl ze op dinsdagen de overige gerechten en maaltijden voor de winkel bereiden. Woensdagochtend is bestemd voor de zelfbedieningsafdeling. Daarnaast bereiden ze wekelijks 120 maaltijden voor een verzorgingshuis en verzorgen ze de catering voor de selectie van voetbalclub Willem II. De verkoop is opgebouwd uit ongeveer 20 procent verse vis, 40 procent sushi en de rest bestaat uit traiteurgerechten en schepmaaltijden. Als kers op de taart neemt de directe levering aan de horeca in een razendsnel tempo toe.

Duurzaam frituren

Elektrisch frituren is efficiënt, houdt de olie op de juiste temperatuur, zorgt voor een gelijkmatige bereiding van de vis, en het is duurzaam. Dat principe wordt toegepast op elk aspect van onze winkel, zegt Jordi. “Of het nu gaat om verpakkingen of afvalverwerking, we streven naar maximale duurzaamheid. Zo belanden de kop en graten van een tarbot in de soep, terwijl het snijdsel van kabeljauw gebruikt wordt voor vissticks. We zoeken voor elk onderdeel de meest duurzame oplossing.”

Maas Kwaliteitsvis

In de eigentijdse viswinkel van MAAS Kwaliteitsvis, vormen Bob Maas, Jordi Vermeer en Fleur Abrahams een competent team met een schat aan ervaring op het gebied van vis. Bob, de drijvende kracht achter MAAS Kwaliteitsvis, is doorgewinterd in alle aspecten van de visbranche. Zijn carrière beslaat meerdere jaren bij vooraanstaande visdelicatessenzaken in Tilburg en omgeving.

Daarnaast is Bob een ware expert als het op visinkoop aankomt. Hij heeft zijn kennis vergroot bij een visgroothandel in het Zeeuwse Yerseke. Niet alleen dat, hij is bekend met de visafslagen in Nederland, België en Frankrijk voor het inkopen van omvangrijke hoeveelheden, variërend van verse vis en mosselen tot oesters. Hij ziet deze expertise als een groot voordeel voor zijn zaak en de klanten van MAAS Kwaliteitsvis.

Jordi draagt eveneens enorm bij aan de kennis en kwaliteit in de viswinkel. Zijn grootste passie ligt in het creëren van verfijnde sushi. Hij zegt: “We beschikken over de meest geavanceerde apparatuur voor het bereiden van heerlijke sushi, rechtstreeks geïmporteerd uit het land waar sushi zijn oorsprong vindt.”

Fleur toont veel vakmanschap en heeft een uitstekend gevoel voor wat de klanten van MAAS Kwaliteitsvis verlangen. Ze stelt: “Het is onze taak om hoogwaardige kwaliteit aan een goed advies te koppelen.”