De Smitto oliebollenoven: een nieuwe draai aan traditie

Oliebollen, de traditionele Nederlandse traktatie die je tijdens feestelijke gelegenheden en zelfs als tussendoortje kunt tegenkomen, krijgen een nieuwe draai met de Smitto oliebollenoven. Deze blog geeft uitleg en tips over hoe je met behulp van een Smitto oliebollenoven de perfecte oliebollen kunt bakken.

Benodigdheden voor het bakken in de Smitto oliebollenoven

Om te beginnen heb je het volgende nodig:

500 gram bloem

2 zakjes gist (14 gram)

50 gram suiker

10 gram zout

300 ml melk

200 ml water

Frituurolie

Optioneel: 150 gram rozijnen, een appel of 50 gram krenten

Stap 1: Deeg bereiden voor de oliebollen

Het proces begint met de voorbereiding van het deeg. Dit wordt gedaan door de bloem, gist, suiker, zout, melk en water goed te mengen en vervolgens het deeg een uur op een warme plek te laten rijzen, zodat het in omvang verdubbelt.

Stap 2: De Smitto oliebollenoven voorverwarmen

Nadat het deeg gerezen is, moet de Smitto oliebollenoven voorverwarmd worden. Stel de oven in op 180 graden Celsius en wacht totdat deze goed op temperatuur is. Terwijl je wacht op de oven, kun je beginnen met het verhitten van de olie in een aparte pan. Wees voorzichtig om de olie niet te heet te laten worden, aangezien dit kan resulteren in oliebollen die aan de buitenkant verbrand zijn terwijl ze van binnen nog rauw zijn.

Stap 3: Bakken in de Smitto oliebollenoven

Het bakken gebeurt door met een lepel het deeg in de pan met hete olie te scheppen. Probeer de oliebollen niet te groot te maken, zodat ze goed gaar kunnen worden. Wanneer ze aan beide kanten goudbruin zijn, haal je ze met een schuimspaan uit de pan en leg je ze op een bord bekleed met keukenpapier om overtollige olie te absorberen.

Stap 4: Serveren van de oliebollen

De oliebollen kunnen warm geserveerd worden, en zijn heerlijk met een laagje poedersuiker of kaneelsuiker.

Extra tips voor lekkere oliebollen

Enkele extra tips om het meeste uit je Smitto oliebollenoven te halen zijn: voeg optioneel de rozijnen, appel of krenten toe aan het deeg voor extra smaak. Laat het deeg goed rijzen, houd de olie op temperatuur tijdens het bakken en controleer de temperatuur regelmatig met een keukenthermometer. Gebruik een ijslepel om het deeg in de olie te scheppen, zodat alle oliebollen even groot worden, en bak ze niet te lang om te voorkomen dat ze taai worden.

Conclusie: traditionele lekkernij uit een Smitto oliebollenoven

De Smitto oliebollenoven biedt een leuke en eenvoudige manier om te genieten van deze traditionele Nederlandse traktatie. Met de tips uit deze blog en de juiste benodigdheden bij de hand, kun je de perfecte oliebollen maken en van een heerlijke traktatie genieten!

 

Smitto is een merk van QBTEC. QBTEC maakt frituur- en kookinstallaties voor de horeca. Alle installaties worden in Woerden geproduceerd op het hoofdkantoor.